Station Maastricht

Met de auto, trein, bus of vliegtuig: Limburg overal goed bereikbaar

Met de auto, trein, bus of vliegtuig: Limburg overal goed bereikbaar

Limburg is goed bereikbaar via de weg, per spoor, met de bus en zelfs met het vliegtuig. Dankzij het OV-netwerk van Arriva zijn alle grote en kleine steden en dorpen met elkaar verbonden. Bovendien ben je vanuit Limburg zo in België of Duitsland. We hebben een overzicht gemaakt van alle opties wat betreft vervoer en bereikbaarheid in Limburg.

Auto in landschap

Auto

Autosnelwegen

  • De A2 - de belangrijkste verkeersader van Nederland - loopt dwars door Limburg. Vanuit Amsterdam en Utrecht rijd je via ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven in één keer door naar onze provincie. De A2 loopt via Maastricht naar België (Luik) en is de voornaamste connectie met Zuid-Europa.
  • Vanuit Rotterdam en Den Haag vind je ter hoogte van Eindhoven aansluiting op de A2. Kom je uit de richting Nijmegen? Neem dan de A73. Deze loopt van Nijmegen tot aan Roermond (Midden-Limburg).
  • Via A67 rijd je vanuit Antwerpen via Eindhoven naar Venlo en het Duitse grensgebied (Ruhrgebied, Düsseldorf) en andersom.
  • De A79 verbindt in Zuid-Limburg Heerlen en Maastricht met elkaar. En via de A76 rijd je vanuit Duitsland (Aken, Keulen) via Parkstad (o.a. Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum) naar België (Genk, Hasselt, Brussel, Antwerpen) en vice versa.

Provinciale wegen

  • Limburg heeft in alle regio’s een uitstekend netwerk van provinciale wegen. Deze wegen verbinden alle grote en kleine steden met elkaar. Bovendien zijn ze vaak ook nog eens erg mooi gelegen.
Treinstation

Trein

Nationaal

  • Limburg heeft uitstekende treinverbindingen. Alle grote steden (MaastrichtHeerlenSittard-GeleenRoermondWeertVenlo) hebben een station, van waaruit je gemakkelijk de rest van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen) kunt bereiken. De treinverbindingen met de rest van het land worden grotendeels verzorgd door de Nederlandse Spoorwegen. Op enkele trajecten (zoals die tussen Venlo en Nijmegen) wordt gereden met treinen van Arriva.

Regionaal

  • Het regionale treinnetwerk (dus binnen Limburg) wordt verzorgd door Arriva. Op enkele trajecten na, dien je voor regionaal vervoer met de trein een ticket bij Arriva te kopen. Deze tickets zijn op alle stations verkrijgbaar. Ook kun je gewoon met je OV-pas reizen. Deze is ook bij Arriva geldig. Meer informatie over de trajecten, tijden en tickets vind je op de website van Arriva.

Internationaal

Bus bij het station van Maastricht

Bus

  • Het openbaar vervoer met de bus wordt in Limburg ook verzorgd door Arriva. Jouw OV-pas is ook op de trajecten van deze aanbieder geldig. Je kunt ook los een kaartje kopen. Informatie over tijden, tickets, trajecten en haltes vind je op de website van Arriva.
Vliegtuig bij Maastricht Airport gefotografeerd vanaf Gr8 Hotel

Vliegtuig